Kalakutienos kepsnys su virtomis bulvėmis ir kiniškų kopūstų salotomis

2025-01-19 Autorius SkanusReceptai.lt

Kalakutienos kepsnys su virtomis bulvėmis ir kiniškų kopūstų salotomis
Kalakutienos kepsnys su virtomis bulvėmis ir kiniškų kopūstų salotomis yra puikus pasirinkimas norintiems pasimėgauti subalansuotu ir skaniu patiekalu. Šis derinys ne tik suteikia sotumo jausmą, bet ir aprūpina organizmą reikalingomis maistinėmis medžiagomis. Kalakutiena yra liesa mėsa, turinti daug baltymų ir mažai riebalų, o virtos bulvės – puikus angliavandenių šaltinis. Kiniškų kopūstų salotos praturtina patiekalą skaidulomis ir vitaminais, suteikdamos gaivumo.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Kalakutienos krūtinėlę galima pakeisti vištienos filė arba liesa kiaulienos išpjova.
  • Natūralų jogurtą salotoms galima keisti graikišku jogurtu arba lengva grietine.
  • Džiūvėsėlius kepsniui galima pakeisti smulkintais avižiniais dribsniais arba maltais migdolais.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Prieš kepant kalakutienos kepsnį, rekomenduojama mėsą marinuoti natūraliame jogurte su prieskoniais kelias valandas – tai suteiks minkštumo ir sultingumo.
  • Bulves galite virti su lupenomis, kad išsaugotumėte daugiau maistinių medžiagų, o po to nulupti.
  • Salotoms galite pridėti mėgstamų šviežių daržovių, tokių kaip pomidorai ar paprikos, kad praturtintumėte skonį ir spalvą.

Kalorijos:

  • Bendras kalorijų kiekis: ~600 kcal 

Ingredientai

    • Kalakutienos krūtinėlė: 100 g
    • Kiaušinis: 1 vnt.
    • Džiūvėsėliai: 2 šaukštai
    • Augalinis aliejus: 2 šaukštai
    • Bulvės: 2-3 vnt.
    • Kiniškas kopūstas: 100 g
    • Agurkas: 1/3 vnt.
    • Ridikėliai: 2 vnt.
    • Kukurūzai (konservuoti): 2 šaukštai
    • Natūralus jogurtas: 2 šaukštai
    • Krapai: pagal skonį
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Malta paprika: pagal skonį 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kalakutienos krūtinėlę išmuškite iki norimo storio, pagardinkite druska, pipirais ir malta paprika.
  2. 2. Kiaušinį išplakite dubenyje.
  3. 3. Paruoštą mėsą panardinkite į išplaktą kiaušinį, tada apvoliokite džiūvėsėliuose, kad tolygiai pasidengtų.
  4. 4. Įkaitinkite aliejų keptuvėje ant vidutinės ugnies ir kepkite kepsnį iš abiejų pusių, kol susidarys auksinė plutelė ir mėsa bus iškepusi viduje.
  5. 5. Tuo metu nulupkite bulves ir virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
  6. 6. Paruoškite salotas: susmulkinkite kinišką kopūstą, supjaustykite agurką ir ridikėlius mažais gabalėliais, sudėkite kukurūzus.
  7. 7. Sumaišykite daržoves su natūraliu jogurtu, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
  8. 8. Patiekdami pabarstykite smulkintais krapais, kad suteiktumėte papildomo aromato ir spalvos.
  9. 9. Santrauka: Šis kalakutienos kepsnys su virtomis bulvėmis ir kiniškų kopūstų salotomis yra subalansuotas ir skanus patiekalas, tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms. Lengvai paruošiamas, jis suteiks malonumą tiek šeimai, tiek svečiams.
Mėsainių salotos su nachos – lengvesnė alternatyva mėsainiui
(1)