Kepta lašiša su daržovių garnyru ir gaiviomis salotomis

2025-01-21 Autorius SkanusReceptai.lt

Kepta lašiša su daržovių garnyru ir gaiviomis salotomis
Lašiša yra ne tik skani, bet ir labai naudinga sveikatai žuvis, turinti daug omega-3 riebalų rūgščių, baltymų bei vitaminų. Šis patiekalas puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Lašišą galite pakeisti upėtakiu ar menke.
  • Bulves galima keisti saldžiosiomis bulvėmis arba ryžiais.
  • Šparagines pupeles galite pakeisti brokoliais, žirneliais ar šparagais.
  • Jogurto padažą galima keisti grietinės ar majonezo padažu.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Lašišą marinuokite bent 30 minučių, kad skoniai geriau įsigertų.
  • Bulves ir daržoves galite apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir pabarstyti mėgstamais prieskoniais prieš kepant.
  • Jogurto padažui galite pridėti šviežių žolelių, tokių kaip krapai ar petražolės, kad suteiktumėte gaivumo.

Kalorijos:

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 1200 kcal.
  • Vienos porcijos kalorijų kiekis: apie 300 kcal.

Ingredientai

    • Lašišos filė: 600 g
    • Bulvės: 8 vnt.
    • Šparaginės pupelės: 300 g
    • Natūralus jogurtas: 200 ml
    • Ridikėliai: 5 vnt.
    • Brokoliai: 200 g
    • Kalafiorai: 200 g
    • Citrina: 1 vnt.
    • Alyvuogių aliejus: pagal skonį
    • Druska: pagal skonį
    • Malti juodieji pipirai: pagal skonį
    • Švieži krapai: pagal skonį 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Lašišos paruošimas: Lašišos filė nuplaukite ir nusausinkite. Pabarstykite druska ir pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis ir palikite marinuotis 30 minučių.
  2. 2. Bulvių virimas: Bulves nuskuskite ir virkite pasūdytame vandenyje apie 20 minučių, kol suminkštės.
  3. 3. Šparaginių pupelių paruošimas: Šparagines pupeles nuplaukite ir virkite pasūdytame vandenyje apie 5-7 minutes, kol taps minkštos, bet išlaikys traškumą.
  4. 4. Salotų paruošimas: Brokolius ir kalafiorus suskirstykite į žiedynus ir trumpai apvirkite arba naudokite žalius, jei pageidaujate. Ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais. Sumaišykite daržoves su natūraliu jogurtu, pagardinkite druska, pipirais ir smulkintais krapais.
  5. 5. Lašišos kepimas: Įkaitinkite orkaitę iki 200°C temperatūros. Kepimo formą ištepkite alyvuogių aliejumi, dėkite marinuotą lašišą ir kepkite apie 15-20 minučių, kol žuvis taps sultinga ir lengvai atsiskirs šakute.
  6. 6. Patiekimas: Patiekite keptą lašišą su virtomis bulvėmis, šparaginėmis pupelėmis ir paruoštomis salotomis. Papuoškite citrinos griežinėliais ir šviežiais krapais.
  7. 7. Santrauka: Šis orkaitėje keptos lašišos su virtomis bulvėmis, šparaginėmis pupelėmis ir gaiviomis daržovių salotomis receptas yra puikus pasirinkimas sveikai ir skaniai vakarienei. Patiekalas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir turtingas naudingomis medžiagomis bei puikiai dera įvairiomis progomis.