Lašiša yra ne tik skani, bet ir labai naudinga sveikatai žuvis, turinti daug omega-3 riebalų rūgščių, baltymų bei vitaminų. Šis patiekalas puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms.
Galimos ingredientų alternatyvos:
- Lašišą galite pakeisti upėtakiu ar menke.
- Bulves galima keisti saldžiosiomis bulvėmis arba ryžiais.
- Šparagines pupeles galite pakeisti brokoliais, žirneliais ar šparagais.
- Jogurto padažą galima keisti grietinės ar majonezo padažu.
Patiekalo gaminimo patarimai:
- Lašišą marinuokite bent 30 minučių, kad skoniai geriau įsigertų.
- Bulves ir daržoves galite apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir pabarstyti mėgstamais prieskoniais prieš kepant.
- Jogurto padažui galite pridėti šviežių žolelių, tokių kaip krapai ar petražolės, kad suteiktumėte gaivumo.
Kalorijos:
- Bendras kalorijų kiekis: apie 1200 kcal.
- Vienos porcijos kalorijų kiekis: apie 300 kcal.