Lašiša teriyaki padaže su ryžiais ir šparaginėmis pupelėmis

2025-01-21 Autorius SkanusReceptai.lt

Lašiša teriyaki padaže su ryžiais ir šparaginėmis pupelėmis
Lašiša teriyaki padaže su ryžiais ir pupelėmis – tai puikus pasirinkimas skaniai ir paprastai vakarienei. Šis patiekalas sujungia švelnią lašišą, saldžiarūgštį teriyaki padažą, maistingus ryžius ir traškias šparagines pupeles, sukuriant harmoningą skonio derinį. Be to, šis receptas yra ne tik gardus, bet ir naudingas sveikatai, nes lašiša yra turtinga omega-3 riebalų rūgštimis, o ryžiai ir pupelės suteikia organizmui reikalingų angliavandenių ir skaidulų.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Lašišą galite pakeisti kita mėgstama žuvimi, pavyzdžiui, upėtakiu ar menke.
  • Ruduosius ir laukinius ryžius galima keisti basmati arba jazminų ryžiais.
  • Šparagines pupeles galite pakeisti brokoliais, žirneliais ar morkomis.
  • Sezamo sėklas galima pakeisti smulkintais migdolais ar saulėgrąžų sėklomis.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Marinuodami lašišą teriyaki padaže bent valandą, užtikrinsite intensyvesnį skonį.
  • Jei neturite ryžių acto, galite naudoti obuolių actą, tačiau sumažinkite jo kiekį, kad išvengtumėte per stipraus rūgštumo.
  • Norėdami sutaupyti laiko, galite naudoti konservuotas šparagines pupeles, tačiau jas reikėtų gerai nuplauti prieš naudojimą.

Kalorijos:

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 1266 kcal.
  • Vienoje porcijoje (iš dviejų): apie 633 kcal.

Ingredientai

    • Lašiša: 200 g
    • Rudieji ryžiai: 100 g
    • Laukiniai ryžiai: 50 g
    • Šparaginės pupelės: 250 g
    • Sezamo sėklos: 2 šaukštai
    Teriyaki padažui:
    • Sojos padažas: 5 šaukštai
    • Medus: 2 šaukštai
    • Sezamo aliejus: 1 valgomasis šaukštas
    • Ryžių actas: 1 arbatinis šaukštelis
    • Imbieras: mažas gabalėlis
    • Česnakas: pusė skiltelės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Nulupkite imbierą ir česnaką, smulkiai sutarkuokite.
  2. 2. Sumaišykite sojos padažą, medų, sezamo aliejų, ryžių actą, tarkuotą imbierą ir česnaką, kad gautumėte teriyaki padažą.
  3. 3. Nuplaukite ir nusausinkite lašišą, supjaustykite ją mažesniais gabalėliais.
  4. 4. Pusę paruošto padažo užpilkite ant lašišos gabalėlių, uždenkite ir padėkite į šaldytuvą marinuotis bent 1 valandai.
  5. 5. Pagal pakuotės instrukcijas išvirkite rudus ir laukinius ryžius.
  6. 6. Nuplaukite šparagines pupeles, nupjaukite jų galiukus ir virkite jas pasūdytame vandenyje apie 3–4 minutes, kol taps al dente.
  7. 7. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C temperatūros.
  8. 8. Išimkite lašišą iš marinato ir dėkite į kepimo indą. Kepkite orkaitėje apie 20 minučių, kol žuvis taps minkšta ir sultinga.
  9. 9. Kol lašiša kepa, likusį teriyaki padažą supilkite į mažą puodą ir kaitinkite ant silpnos ugnies, nuolat maišydami, kol padažas sutirštės.
  10. 10. Išimkite iškeptą lašišą iš orkaitės, apšlakstykite sutirštėjusiu padažu ir pabarstykite sezamo sėklomis.
  11. 11. Patiekite lašišą su išvirtais ryžiais ir šparaginėmis pupelėmis.
  12. 12. Santrauka: Šis lašišos teriyaki padaže su ryžiais ir pupelėmis receptas yra puikus pasirinkimas skaniai ir sveikai vakarienei. Lengvai paruošiamas patiekalas sujungia švelnią lašišą, aromatingą teriyaki padažą, maistingus ryžius ir traškias šparagines pupeles, sukuriant subalansuotą ir gardų valgį. Be to, šis receptas suteikia galimybę eksperimentuoti su ingredientais, pritaikant juos pagal savo skonį ir turimus produktus.