Makaronai su bazilikų pesto ir vyšniniais pomidorais

2025-01-22 Autorius SkanusReceptai.lt

Makaronai su bazilikų pesto ir vyšniniais pomidorais
Makaronai su bazilikų pesto ir vyšniniais pomidorais – tai lengvas ir greitai paruošiamas itališkas patiekalas, puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Šis receptas sujungia šviežio baziliko aromatą, sultingų vyšninių pomidorų saldumą ir makaronų sotumą, sukuriant nepakartojamą skonio derinį. Be to, patiekalas yra vegetariškas ir gali būti lengvai pritaikomas pagal individualius poreikius, keičiant ingredientus ar pridedant papildomų komponentų.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Makaronai: Vietoje tagliatelle galite naudoti spagečius, fettuccine ar penne makaronus.
  • Pušies riešutai: Juos galima pakeisti migdolais, anakardžių ar graikiniais riešutais.
  • Parmezanas: Jei neturite parmezano, galite naudoti pecorino ar grana padano sūrį.
  • Vyšniniai pomidorai: Galite naudoti slyvinius ar kitus mėgstamus pomidorus, supjaustytus mažais gabalėliais.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Pesto padažas: Jei neturite laiko gaminti naminio pesto, galite naudoti kokybišką parduotuvėje pirktą pesto padažą.
  • Papildomi ingredientai: Norėdami paįvairinti patiekalą, galite pridėti mocarelos rutuliukų, gražgarsčių ar šviežių špinatų lapelių.

Kalorijos:

  • Bendras kalorijų kiekis: Apie 542 kcal.
  • Kalorijos vienoje porcijoje: Apie 271 kcal (jei patiekalas skirtas dviem porcijoms).

Ingredientai

    • Tagliatelle makaronai: 50 g
    • Šviežias bazilikas: pusė krūmo
    • Pušies riešutai (angl. pine nuts): 15 g
    • Tarkuotas parmezano sūris: 2 šaukštai
    • Alyvuogių aliejus: 2 šaukštai
    • Vyšniniai pomidorai: keletas
    • Druska ir pipirai: pagal skonį 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Makaronų virimas: Užvirinkite didelį puodą pasūdyto vandens.
  2. 2. Įdėkite tagliatelle makaronus ir virkite pagal pakuotės instrukcijas, kol jie taps "al dente".
  3. 3. Pesto paruošimas: Kol makaronai verda, nuplaukite ir nusausinkite baziliko lapelius. Į maisto smulkintuvą sudėkite baziliką, pušies riešutus, tarkuotą parmezaną, alyvuogių aliejų, žiupsnelį druskos ir pipirų.
  4. 4. Viską sutrinkite iki vientisos masės.
  5. 5. Pomidorų paruošimas: Vyšninius pomidorus nuplaukite ir perpjaukite per pusę.
  6. 6. Patiekalo užbaigimas: Išvirusius makaronus nukoškite, palikdami šiek tiek virimo vandens.
  7. 7. Makaronus grąžinkite į puodą, įdėkite paruoštą pesto padažą ir gerai išmaišykite.
  8. 8. Jei reikia, įpilkite šiek tiek makaronų virimo vandens, kad padažas būtų skystesnis.
  9. 9. Galiausiai sudėkite pjaustytus vyšninius pomidorus ir dar kartą lengvai išmaišykite.
  10. 10. Santrauka: Šis makaronų su bazilikų pesto ir vyšniniais pomidorais receptas yra puikus pasirinkimas greitai ir skaniai vakarienei. Lengvai pritaikomas pagal turimus ingredientus ir asmeninius pageidavimus, šis patiekalas neabejotinai taps mėgstamu jūsų virtuvėje.