Makaronai su vištiena grybų padaže su brokoliais 🥦

2025-01-21 Autorius SkanusReceptai.lt

Makaronai su vištiena grybų padaže su brokoliais 🥦
Makaronai su vištiena, grybais ir brokoliais – tai gardus ir maistingas patiekalas, puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Šis receptas sujungia sultingą vištieną, šviežius brokolius ir aromatingus grybus kreminiame grietinėlės padaže, suteikdamas sotumo ir malonumo pojūtį. Be to, patiekalas yra lengvai paruošiamas ir nereikalauja daug laiko virtuvėje.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Vištienos krūtinėlę galite pakeisti kalakutienos filė arba kiaulienos išpjova.
  • Pievagrybius galima keisti voveraitėmis, baravykais ar kitais mėgstamais grybais.
  • Grietinėlę (18%) galima pakeisti augaline grietinėle arba liesesniu grietinės produktu, siekiant sumažinti riebalų kiekį.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Norint išlaikyti brokolių traškumą ir ryškią spalvą, rekomenduojama juos blanširuoti – trumpai apvirti ir tuoj pat perkelti į ledinį vandenį.
  • Jei mėgstate aštresnį skonį, į padažą galite įdėti šiek tiek čili pipirų arba aštraus padažo.

Kalorijos:

  • Iš viso: apie 1200 kcal
  • Vienoje porcijoje: apie 600 kcal

Ingredientai

    • Pilno grūdo makaronai: 120 g
    • Vištienos krūtinėlė: 200 g
    • Brokoliai: 250 g
    • Grybai (pievagrybiai): 250 g
    • Grietinėlė (18%): 150 ml
    • Svogūnas: 0,5 vnt.
    • Česnako skiltelė: 1 vnt.
    • Alyvuogių aliejus: 2 šaukštai
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Vyšniniai pomidorai (pasirinktinai): keli vnt.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Makaronų virimas: Pagal pakuotės nurodymus išvirkite makaronus pasūdytame vandenyje iki "al dente" būsenos.
  2. 2. Brokolių paruošimas: Brokolius padalinkite į mažus žiedynus ir blanširuokite – trumpai apvirkite verdančiame vandenyje, tada perkelkite į ledinį vandenį, kad išlaikytumėte spalvą ir traškumą.
  3. 3. Vištienos paruošimas: Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Pagardinkite druska ir pipirais.
  4. 4. Vištienos kepimas: Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus ir apkepkite vištieną, kol ji taps auksinės spalvos ir iškeps. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
  5. 5. Daržovių paruošimas: Svogūną ir česnaką nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Grybus nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais.
  6. 6. Daržovių kepimas: Toje pačioje keptuvėje įkaitinkite likusį alyvuogių aliejų, pakepinkite svogūną iki skaidrumo, tada pridėkite česnaką ir kepkite dar minutę.
  7. 7. Sudėkite grybus ir kepkite, kol jie suminkštės.
  8. 8. Padažo ruošimas: Į keptuvę su grybais supilkite grietinėlę, pagardinkite druska ir pipirais. Nuolat maišydami virkite apie 2 minutes, kol padažas šiek tiek sutirštės.
  9. 9. Sudedamųjų dalių sujungimas: Į padažą sudėkite apkepintą vištieną, brokolius ir išvirtus makaronus. Gerai išmaišykite, kad visi ingredientai pasidengtų padažu.
  10. 10. Patiekimas: Jei naudojate, pridėkite per pusę perpjautus vyšninius pomidorus.
  11. 11. Patiekite karštą.
  12. 12. Santrauka: Šis makaronų patiekalas su vištiena, grybais ir brokoliais yra puikus pasirinkimas greitai ir skaniai vakarienei. Lengvai paruošiamas, jis sujungia įvairius skonius ir tekstūras, suteikdamas malonumą kiekvienam kąsniui. Be to, galimybė keisti ingredientus leidžia pritaikyti receptą pagal asmeninius pageidavimus ar šaldytuvo turinį.