Nekeptas jogurtinis sūrio pyragas su braškėmis ir Oreo sausainių pagrindu

2025-01-22 Autorius SkanusReceptai.lt

Nekeptas jogurtinis sūrio pyragas su braškėmis ir Oreo sausainių pagrindu
Šis nekeptas jogurtinis sūrio pyragas su braškėmis ir Oreo sausainių pagrindu yra puikus desertas, kuris ne tik džiugins jūsų skonio receptorius, bet ir papuoš bet kokią šventę ar šeimos susibūrimą. Gaivus jogurto ir braškių derinys su šokoladiniu sausainių pagrindu sukuria tobulą skonio harmoniją. Be to, šis pyragas nereikalauja kepimo, todėl jį paruošti yra itin paprasta ir greita.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Oreo sausainiai: Jei neturite Oreo sausainių, galite naudoti bet kokius šokoladinius sausainius su kreminiu įdaru.
  • Graikiškas jogurtas: Galite pakeisti natūraliu jogurtu arba kreminiu sūriu, kad suteiktumėte kitokį skonį.
  • Eritritolis: Vietoje eritritolio galite naudoti medų, klevų sirupą ar kitą mėgstamą saldiklį.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Želatinos paruošimas: Įsitikinkite, kad želatina visiškai ištirpsta šiltame vandenyje, kad išvengtumėte gumulėlių deserte.
  • Jogurto masės saldumas: Prieš dedant želatiną, paragaukite jogurto masės ir, jei reikia, papildomai pasaldinkite pagal savo skonį.
  • Želė sluoksnis: Leiskite želė atvėsti iki kambario temperatūros prieš pilant ant braškių sluoksnio, kad išvengtumėte jogurto masės tirpimo.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: Apie 2584 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje: Apie 215 kcal

Ingredientai

    • Oreo sausainiai: 16 vnt.
    • Lydytas sviestas: 70 g
    • Graikiškas jogurtas: 900 g
    • Želatina: 25 g
    • Šiltas vanduo: 5 šaukštai
    • Eritritolis (ar kitas saldiklis): 10 šaukštų
    • Vanilės ekstraktas: 3 arbatiniai šaukšteliai
    • Braškių želė: 2 pakeliai
    • Verdantis vanduo: 400 ml
    • Braškių: 4 saujos 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Sausainių pagrindas: Susmulkinkite Oreo sausainius iki smulkių trupinių.
  2. 2. Sumaišykite juos su lydytu sviestu, kol gausite vienalytę masę.
  3. 3. Paruoštą masę tolygiai paskirstykite 24 cm skersmens kepimo formoje, gerai prispausdami stikline ar šaukštu, kad susidarytų tvirtas pagrindas.
  4. 4. Želatinos paruošimas: Želatiną užpilkite 5 šaukštais šilto vandens ir maišykite, kol visiškai ištirps.
  5. 5. Atidėkite, kad šiek tiek atvėstų.
  6. 6. Jogurto masė: Dideliame dubenyje sumaišykite graikišką jogurtą, eritritolį ir vanilės ekstraktą. Gerai išmaišykite, kad ingredientai susijungtų. Paragaukite masės ir, jei reikia, papildomai pasaldinkite.
  7. 7. Želatinos įmaišymas: Plona srovele pilkite atvėsusią želatiną į jogurto masę, nuolat maišydami, kad želatina tolygiai pasiskirstytų.
  8. 8. Jogurto sluoksnis: Supilkite paruoštą jogurto masę ant sausainių pagrindo kepimo formoje.
  9. 9. Išlyginkite paviršių ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms arba per naktį, kad sustingtų.
  10. 10. Želė sluoksnis: Braškių želė miltelius ištirpinkite 400 ml verdančio vandens, gerai išmaišykite ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros.
  11. 11. Braškių paruošimas: Nuplaukite braškes, pašalinkite kotelius ir supjaustykite jas mažesniais gabalėliais.
  12. 12. Išdėliokite braškes ant sustingusios jogurto masės sluoksnio.
  13. 13. Želė užpylimas: Atsargiai užpilkite atvėsusią želė ant braškių sluoksnio, užtikrindami, kad braškės būtų visiškai padengtos.
  14. 14. Galutinis šaldymas: Padėkite pyragą atgal į šaldytuvą ir laikykite dar 2–3 valandas, kol želė visiškai sustings.
Nekeptas jogurtinis sūrio pyragas su braškėmis ir Oreo sausainių pagrindu