Keptas hekas heptuvėje, patiektas su keptomis bulvėmis ir grietinės-žalumynų užpilu

2025-01-26 Autorius SkanusReceptai.lt

Keptas hekas heptuvėje, patiektas su keptomis bulvėmis ir grietinės-žalumynų užpilu
Keptas hekas keptuvėje su keptomis bulvėmis ir grietinėlės-žalumynų padažu – tai klasikinis ir gardus patiekalas, puikiai tinkantis kasdieniams pietums ar vakarienei. Hekas yra lengvai prieinama, maistinga ir nebrangi žuvis, kurią galima pagaminti įvairiais būdais. Šiame recepte žuvis kepama keptuvėje, prieskoniuose pasimarinavusi, kas suteikia jai ypatingo skonio. Patiekalas papildomas keptomis bulvėmis ir švelniu grietinėlės-žalumynų padažu, kurie kartu sudaro puikų derinį.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Hekas: Galima naudoti menkė, lašišą arba kitą baltą žuvis.
  • Bulvės: Vietoje bulvių galima naudoti saldžiąsias bulves arba orkaitėje keptas daržoves.
  • Grietinėlė: Grietinėlė galima pakeisti natūraliu jogurtu arba augaline alternatyva, pvz., kokosų grietinėle.
  • žalumynai: Naudokite petražoles, krapus arba net baziliką, atsižvelgiant į skonį.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Marinavimo laiką galite pailginti iki 2 valandų, kad žuvis sugertų daugiau prieskonių skonio.
  • Keptuvėje kepkite vidutinėje temperatūroje, kad žuvis nebūtų perkepta ir išliktų sultinga.
  • Keptas daržoves galima pagardinti česnaku, kad jos įgautų ryškesnį skonį.

Kalorijos

  • Bendra patiekalo kalorijų vertė: 1200 kcal
  • Vienos porcijos kalorijų kiekis: 300 kcal 

Ingredientai

    • Hekas: 600 g
    • Bulvės: 500 g
    • Morkos: 200 g
    • Svogūnai: 1 vnt. (apie 100 g)
    • Pupelės (konservuotos): 100 g
    • Žirniai (konservuoti): 100 g
    • Grietinėlė: 150 g (tinka ir grietinė)
    • Petražolės arba krapai: 2 šakelės
    • Aliejus kepimui: 3 šaukštai
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Paprika milteliai: 1 šaukštelis
    • Česnakas (susmulkintas): 1 skiltelė

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pasiruošimas: Heką nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite porcijomis.
  2. 2. Pasiruoškite marinavimui reikalingus prieskonius – sumaišykite druską, pipirus, paprikos miltelius ir smulkintą česnaką. žuvis turi būti gerai aptrinta prieskoniais ir palikta marinuotis apie 1 valandą.
  3. 3. Bulvių paruošimas: Bulves nuskuskite, supjaustykite skiltelėmis ir apkepkite keptuvėje su aliejumi. Kepkite, kol jos taps auksinės spalvos, reguliariai maišydami, kad nesudegtų.
  4. 4. Daržovių paruošimas: Morkas ir svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Apkepkite atskirai keptuvėje, kol jie taps minkšti. Į daržovių mišinį galite įdėti pupelių ir žirnių, kad suteiktumėte jam daugiau tekstūros.
  5. 5. Žuvis: Po marinavimo, hekas kepamas keptuvėje ant vidutinės ugnies. Kiekvieną gabalėlį kepkite apie 3-4 minutes iš abiejų pusių, kol jis taps auksinės spalvos.
  6. 6. Padažas: Grietinė sumaišykite su smulkintais žalumynais. Jei norisi intensyvesnio skonio, pridėkite žiupsnelį druskos ir pipirų.
  7. 7. Patiekimas: Į lėkštes dėkite keptą heko gabalėlį, greta sudėkite keptas bulves ir daržovių mišinį.
  8. 8. Ant viršaus pilkite grietinės-žalumynų padažą.
  9. 9. Santrauka: Keptas hekas keptuvėje su keptomis bulvėmis ir grietinėlės-žalumynų padažu yra paprastas, bet skanus patiekalas, puikiai tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingesnei vakarienei. Jis pasiu yra paprastas, bet skanus patiekalas, puikiai tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingesnei vakarienei. Jis pasi\u017ymi maloniu skonių balansu – sultinga žuvis, traškančios bulvės ir kreminis padažas kartu sukuria nepamirštamą skonio derinį. Išbandykite šį receptą ir džiuginkite savo artimuosius gardžiomis akimirkomis!
Keptas hekas heptuvėje, patiektas su keptomis bulvėmis ir grietinės-žalumynų užpilu
Keptas hekas heptuvėje, patiektas su keptomis bulvėmis ir grietinės-žalumynų užpilu
Keptas hekas heptuvėje, patiektas su keptomis bulvėmis ir grietinės-žalumynų užpilu
Keptas hekas heptuvėje, patiektas su keptomis bulvėmis ir grietinės-žalumynų užpilu
Keptas hekas heptuvėje, patiektas su keptomis bulvėmis ir grietinės-žalumynų užpilu
Keptas hekas heptuvėje, patiektas su keptomis bulvėmis ir grietinės-žalumynų užpilu
Keptas hekas heptuvėje, patiektas su keptomis bulvėmis ir grietinės-žalumynų užpilu
Orkaitėje keptos violetinės bulvės su skumbre
(1)