Vaflių suktinukai su dešrelėmis ir bulvių koše

2025-01-28 Autorius SkanusReceptai.lt

Vaflių suktinukai su dešrelėmis ir bulvių koše
Vaflių suktinukai su dešrelėmis ir bulvių koše – tai paprastas, tačiau itin gardus užkandis, kuris patiks tiek mažiesiems, tiek suaugusiems. Šis patiekalas puikiai tinka įvairioms progoms: šeimos vakarienei, draugų susibūrimui ar greitam užkandžiui. Vaflių lakštai suteikia malonų traškumą, bulvių košė prideda švelnumo, o dešrelės – sotumo. Be to, šis receptas yra puiki idėja, kaip panaudoti likusią bulvių košę nuo vakarykštės vakarienės.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Bulvių košė: Jei norite paįvairinti skonį, vietoj tradicinės bulvių košės galite naudoti saldžiųjų bulvių košę arba bulvių ir morkų mišinį.
  • Dešrelės: Klasikines dešreles galima pakeisti kalakutienos, vištienos ar net vegetariškomis sojos dešrelėmis.
  • Vaflių lakštai: Jei neturite vaflių lakštų, galite naudoti lavašą arba tortilijas.
  • Džiūvėsėliai: Vietoj įprastų džiūvėsėlių galima naudoti maltus kukurūzų dribsnius arba migdolų miltus.

Patiekalo gaminimo patarimai

  1. Bulvių košę stenkitės padaryti tirštesnę – taip ji lengviau laikysis ant vaflio lakšto.
  2. Norint išgauti ypač traškią plutelę, džiūvėsėlius galima sumaišyti su trupučiu tarkuoto kieto sūrio.
  3. Kepant keptuvėje, naudokite vidutinę kaitrą, kad suktinukai tolygiai apkeptų ir nepridegtų.

Kalorijos

  • Kalorijos visame patiekale: apie 1200 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje: apie 300 kcal

Ingredientai

    • Vaflių lakštai: 4 vnt.
    • Bulvės: 500 g (bulvių košei)
    • Pienas: 100 ml (bulvių košei)
    • Sviestas: 50 g (bulvių košei)
    • Dešrelės: 4 vnt.
    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Džiūvėsėliai: 100 g
    • Aliejus kepimui: 50 ml
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruoškite bulvių košę: Nuskuskite bulves ir išvirkite jas pasūdytame vandenyje.
  2. 2. Kai bulvės suminkštės, nukoškite vandenį ir sutrinkite jas trintuve.
  3. 3. Įpilkite pašildyto pieno, pridėkite sviestą ir gerai išmaišykite, kad gautumėte vienalytę masę. Pagardinkite druska ir pipirais.
  4. 4. Paruoškite vaflių suktinukus: Ant vaflio lakšto tolygiai paskleiskite paruoštą bulvių košę.
  5. 5. Ant košės vidurio uždėkite dešrelę ir atsargiai susukite lakštą.
  6. 6. Paruoškite kepimui: Į vieną dubenėlį įmuškite kiaušinius ir juos išplakite.
  7. 7. Kitame dubenėlyje pasiruoškite džiūvėsėlius.
  8. 8. Kiekvieną suktinuką pirmiausia pavilgykite kiaušinio plakinyje, tuomet apvoliokite džiūvėsėliuose.
  9. 9. Kepkite: Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
  10. 10. Suktinukus dėkite į keptuvę ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol abi pusės taps auksinės spalvos.
  11. 11. Patiekite: Suktinukus galite patiekti su šviežiomis daržovėmis, padažu ar raugintomis daržovėmis.
  12. 12. Santrauka: Vaflių suktinukai su dešrelėmis ir bulvių koše yra gardus ir sotus užkandis, kurį lengva paruošti. Šio recepto lankstumas leidžia eksperimentuoti su ingredientais ir skonių variacijomis, todėl jis neabejotinai taps dažnu pasirinkimu jūsų virtuvėje. Nepamirškite, kad šie suktinukai puikiai tinka tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip užkandis, kuriuo galėsite pradžiuginti savo artimuosius bet kokia proga!
Kreminis pomidorų rizotas su vištiena ir šparagais
(1)