Meksikietiškas grikių troškinys su vištiena, pupelėmis ir kukurūzais

2025-01-20 Autorius SkanusReceptai.lt

Meksikietiškas grikių troškinys su vištiena, pupelėmis ir kukurūzais
Ieškote greito ir sotaus patiekalo vakarienei ar pietų dėžutei? Šis meksikietiško stiliaus grikių troškinys su vištiena, raudonosiomis pupelėmis ir kukurūzais ne tik lengvai pagaminamas, bet ir kupinas skonio bei maistingų medžiagų. Grikiai suteikia patiekalui sotumo, o vištiena – baltymų. Paprikos, svogūnai ir česnakai praturtina skonį, o prieskoniai, tokie kaip rūkyta paprika ir raudonėlis, suteikia meksikietišką akcentą. Šis patiekalas puikiai tiks tiek šeimos vakarienei, tiek pietums darbe.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vištienos krūtinėlė: galite pakeisti kalakutienos filė arba liesa kiauliena.
  • Raudonosios pupelės: tinka ir juodosios pupelės arba avinžirniai.
  • Paprika: galite naudoti įvairių spalvų paprikas arba pridėti cukinijos.
  • Alyvuogių aliejus: galima keisti rapsų arba saulėgrąžų aliejumi.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Prieš dedant grikius į patiekalą, galite juos lengvai paskrudinti sausoje keptuvėje, kad išryškėtų jų skonis.
  • Jei mėgstate aštriau, pridėkite smulkintų aitriųjų paprikų arba čili miltelių.
  • Patiekalą galite pagardinti šviežiomis kalendromis arba petražolėmis prieš pat patiekiant.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: 886 kcal
  • Vienoje porcijoje: 443 kcal 

Ingredientai

    • Grikiai: 100 g
    • Vištienos krūtinėlė: 200 g
    • Konservuotos raudonosios pupelės: 50 g
    • Konservuoti kukurūzai: 50 g
    • Paprika: 100 g
    • Svogūnas: 30 g
    • Česnako skiltelė: 1 vnt.
    • Petražolės: sauja
    • Alyvuogių aliejus: 2 šaukštai
    • Vanduo: 250 ml
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Rūkyta paprika: pagal skonį
    • Raudonėlis: pagal skonį 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Susmulkinkite svogūną ir česnaką, o papriką supjaustykite kubeliais.
  2. 2. Vištienos krūtinėlę supjaustykite mažais gabalėliais ir pagardinkite druska, pipirais, rūkyta paprika bei raudonėliu.
  3. 3. Įkaitinkite alyvuogių aliejų keptuvėje ir apkepkite vištieną, kol ji taps auksinės spalvos.
  4. 4. Išimkite vištieną iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
  5. 5. Toje pačioje keptuvėje pakepinkite svogūną ir česnaką, kol suminkštės.
  6. 6. Pridėkite papriką ir kepkite dar kelias minutes.
  7. 7. Suberkite grikius į daržoves ir supilkite vandenį.
  8. 8. Uždengę keptuvę, troškinkite apie 15 minučių, retkarčiais pamaišydami, kol grikiai sugers visą skystį.
  9. 9. Kai grikiai bus paruošti, pridėkite atgal vištieną, nusausintas pupeles ir kukurūzus.
  10. 10. Viską gerai išmaišykite ir, jei reikia, papildomai pagardinkite druska bei pipirais.
  11. 11. Patiekdami pabarstykite smulkintomis petražolėmis.
  12. 12. Santrauka: Šis meksikietiško stiliaus grikių troškinys su vištiena, pupelėmis ir kukurūzais yra puikus pasirinkimas greitai ir skaniai vakarienei. Lengvai pritaikomas pagal turimus ingredientus ir asmeninius skonius, šis patiekalas neabejotinai taps jūsų mėgstamu receptu.
Kreminis pomidorų rizotas su vištiena ir šparagais
(1)
Mėsainių salotos su nachos – lengvesnė alternatyva mėsainiui
(1)
Meksikietiški vištienos Taco su gvakamolė ir salsa
(1)
Azijietiški kreminiai ryžiai su vištiena ir daržovėmis
(1)