Kreminis pomidorų rizotas su vištiena ir šparagais

2025-01-18 Autorius SkanusReceptai.lt

Kreminis pomidorų rizotas su vištiena ir šparagais
Rizotas yra vienas iš tų patiekalų, kurie sujungia paprastumą ir rafinuotumą. Italų virtuvės šedevras, kuris per daugelį metų įgijo populiarumą visame pasaulyje, įskaitant ir Lietuvą. Šiandien siūlome išbandyti "Pomidorų rizotą su vištiena ir šparagais" – patiekalą, kuris ne tik pamalonins skonio receptorius, bet ir suteiks jūsų vakarienei išskirtinumo.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Vištienos krūtinėlė: galite pakeisti kalakutienos filė arba krevetėmis, jei norite jūros gėrybių varianto.
  • Šparagai: brokoliai ar žalieji žirneliai puikiai tiks kaip alternatyva.
  • Arborio ryžiai: jei neturite, galite naudoti kitus trumpagrūdžius ryžius, tačiau tekstūra gali šiek tiek skirtis.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Sultinys: naudokite naminį vištienos arba daržovių sultinį, kad rizotas būtų aromatingesnis.
  • Ryžių maišymas: nuolat maišykite ryžius, kad išsiskirtų krakmolas ir patiekalas įgautų kreminę konsistenciją.
  • Sūris: be parmezano, galite išbandyti ir kitus kietuosius sūrius, tokius kaip "Grana Padano" ar "Džiugas".

Kalorijos:

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 1060 kcal.
  • Vienoje porcijoje: apie 530 kcal.

Ingredientai

    • Svogūnas: 0,5 vnt.
    • Česnakas: 2 skiltelės
    • Vištienos krūtinėlė: 200 g
    • Šparagai: 300 g
    • Alyvuogių aliejus: 2 šaukštai
    • Arborio ryžiai: 120 g
    • Vištienos sultinys: 200 ml
    • Konservuoti pomidorai: 400 g
    • Tarkuotas parmezano sūris: 2 šaukštai
    • Švieži baziliko lapeliai: pagal skonį
    • Druska, pipirai, čiobreliai, bazilikai, raudonėliai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite pusę svogūno bei česnako skilteles.
  2. 2. Šparagus nuplaukite, pašalinkite kietuosius galus ir supjaustykite mažais gabalėliais.
  3. 3. Vištienos krūtinėlę supjaustykite mažais kubeliais, pagardinkite druska ir pipirais.
  4. 4. Įkaitinkite alyvuogių aliejų didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies.
  5. 5. Sudėkite vištienos gabalėlius ir kepkite, kol jie taps auksinės spalvos.
  6. 6. Išimkite vištieną iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
  7. 7. Toje pačioje keptuvėje pakepinkite svogūną, kol jis taps skaidrus.
  8. 8. Įdėkite česnaką ir kepkite dar apie minutę, kol paskleis aromatą.
  9. 9. Suberkite sausus ryžius ir maišydami kepkite apie minutę, kol jie taps šiek tiek permatomi.
  10. 10. Sumaišykite konservuotus pomidorus su karštu sultiniu.
  11. 11. Palaipsniui, po nedideles porcijas, pilkite pomidorų ir sultinio mišinį į ryžius, nuolat maišydami.
  12. 12. Po maždaug 10 minučių virimo sudėkite šparagus ir anksčiau apkepintą vištieną.
  13. 13. Tęskite virimą dar apie 5 minutes, kol ryžiai taps minkšti, o šparagai – traškūs.
  14. 14. Pagardinkite druska, pipirais, čiobreliais, bazilikais ir raudonėliais pagal skonį.
  15. 15. Įmaišykite pusę tarkuoto parmezano sūrio, kad rizotas taptų dar kreminis.
  16. 16. Patiekite karštą, papuoštą šviežiais baziliko lapeliais ir likusiu parmezano sūriu.
  17. 17. Santrauka: Šis pomidorų rizotas su vištiena ir šparagais yra puikus pasirinkimas greitai ir skaniai vakarienei. Vienoje keptuvėje paruošiamas patiekalas sutaupo laiko ir pastangų, o jo kreminė tekstūra bei sodrus skonis tikrai pradžiugins jūsų šeimą ar svečius.
Mėsainių salotos su nachos – lengvesnė alternatyva mėsainiui
(1)
Meksikietiški vištienos Taco su gvakamolė ir salsa
(1)
Azijietiški kreminiai ryžiai su vištiena ir daržovėmis
(1)