Bananiniai avižiniai blynai su uogų padažu ir jogurtu

2025-01-22 Autorius SkanusReceptai.lt

Bananiniai avižiniai blynai su uogų padažu ir jogurtu
Bananiniai avižiniai blynai yra puikus pasirinkimas sveikiems ir skaniems pusryčiams. Šis patiekalas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir suteikia energijos visai dienai. Bananų ir avižinių miltų derinys suteikia natūralaus saldumo ir minkštumo, o papildomi ingredientai, tokie kaip natūralus jogurtas, avietės, migdolų drožlės ir šokoladas, praturtina skonį ir maistinę vertę.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Avižiniai miltai: galite naudoti pilno grūdo kvietinius miltus arba migdolų miltus, jei norite be glitimo varianto.
  • Natūralus jogurtas: pakeiskite graikišku jogurtu arba augaliniu jogurtu, jei laikotės veganiškos mitybos.
  • Šaldytos avietės: tinka šviežios arba šaldytos mėlynės, braškės ar kitos mėgstamos uogos.
  • Migdolų drožlės: galite naudoti smulkintus riešutus, tokius kaip graikiniai riešutai ar lazdyno riešutai.
  • Šokoladas: rinkitės juodąjį šokoladą su didesniu kakavos kiekiu arba kakavos nibsus sveikesniam variantui.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Tešlos konsistencija: jei tešla per tiršta, įpilkite šlakelį pieno ar vandens, kad pasiektumėte norimą konsistenciją.
  • Kepimas: naudokite nepridegančią keptuvę ir kepkite ant vidutinės ugnies, kad blynai tolygiai iškeptų ir nesudegtų.
  • Patiekimas: blynus galite patiekti su medumi, klevų sirupu ar mėgstamu uogų padažu papildomam skoniui.

Kalorijos:

  • Iš viso: apie 520 kcal
  • Vienoje porcijoje (3 blynai): apie 260 kcal

Ingredientai

    • Prinokęs bananas: 1 vnt.
    • Avižiniai miltai: 40 g
    • Kiaušinis: 1 vnt.
    • Augalinis aliejus: 3 g
    • Natūralus jogurtas: 50 g
    • Šaldytos avietės: sauja
    • Migdolų drožlės: 1 valgomasis šaukštas
    • Šokolado gabalėlis: 1 vnt.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Bananas sutrinamas iki vientisos masės.
  2. 2. Į bananų tyrę įmušamas kiaušinis ir gerai išmaišomas.
  3. 3. Į mišinį įmaišomi avižiniai miltai ir aliejus, maišoma iki vienalytės tešlos konsistencijos.
  4. 4. Įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus kepami nedideli blynai, kiekvieną pusę kepant apie 1,5 minutės, kol gražiai apskrus.
  5. 5. Patiekiama su natūraliu jogurtu, šaldytomis avietėmis, migdolų drožlėmis ir smulkintu šokoladu.
  6. 6. Santrauka: Bananiniai avižiniai blynai yra sveikas ir skanus pasirinkimas pusryčiams. Lengvai paruošiami, jie suteikia natūralaus saldumo ir yra praturtinti naudingomis maistinėmis medžiagomis. Patiekdami su įvairiais priedais, galite keisti skonį pagal savo pageidavimus.
Ryžių miltų blynai be glitimo
(1)
Kakaviniai blyneliai su kremu ir uogomis
(1)