Perlenkti šokoladiniai blyneliai su vaisiais ir anakardžių riešutais 🥞

2025-01-22 Autorius SkanusReceptai.lt

Perlenkti šokoladiniai blyneliai su vaisiais ir anakardžių riešutais 🥞
Šokoladiniai blyneliai su vaisiais ir anakardžių riešutais – tai puikus pasirinkimas tiems, kurie nori pradėti dieną saldžiai ir maistingai. Šie blyneliai ne tik patenkins jūsų smaližiaus poreikius, bet ir suteiks organizmui reikalingų maistinių medžiagų. Šokolado ir vaisių derinys suteikia blyneliams ypatingą skonį, o anakardžių riešutai prideda malonų traškumą.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Pieną galite pakeisti augaliniu pienu, pavyzdžiui, migdolų ar avižų.
  • Eritritolį galima keisti kitu saldikliu arba paprastu cukrumi.
  • Natūralų jogurtą galite pakeisti graikišku jogurtu arba augaliniu jogurtu.
  • Vietoje banano ir mandarino galite naudoti kitus mėgstamus vaisius, pavyzdžiui, braškes ar mėlynes.
  • Anakardžių riešutus galima pakeisti migdolais arba lazdyno riešutais.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Kad blyneliai būtų dar puresni, tešlą palikite pastovėti apie 10 minučių prieš kepant.
  • Kepant blynelius, naudokite nelimpančią keptuvę arba lengvai patepkite ją aliejumi, kad išvengtumėte prilipimo.
  • Jei norite intensyvesnio šokolado skonio, galite į tešlą įmaišyti smulkintų šokolado gabalėlių.

Kalorijos:

  • Bendras kalorijų kiekis: 694 kcal
  • Vienos porcijos kalorijų kiekis: 347 kcal

Ingredientai

    • Pienas (1,5% riebumo): 100 ml
    • Kiaušinis: 1 vnt.
    • Speltų miltai: 40 g
    • Kviečių miltai: 10 g
    • Eritritolis: 10 g
    • Kakavos milteliai: 10 g
    • Rapsų aliejus: 3 g
    • Natūralus jogurtas: 150 g
    • Bananas: 60 g (pusė vieneto)
    • Mandarinas: 1 vnt.
    • Anakardžių riešutai: 15 g 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Dubenyje sumaišykite pieną, kiaušinį, speltų ir kviečių miltus, eritritolį, kakavos miltelius ir rapsų aliejų, kol gausite vienalytę tešlą.
  2. 2. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Supilkite apie 50 ml tešlos į keptuvę ir kepkite apie 3 minutes, kol blynelio kraštai pradės kilti.
  3. 3. Tada atsargiai apverskite ir kepkite dar 2-3 minutes, kol abi pusės taps gražiai apskrudusios.
  4. 4. Iškepusį blyną padėkite ant lėkštės, aptepkite natūraliu jogurtu ir uždėkite banano griežinėlius.
  5. 5. Perlenkite blyną per pusę, kad susidarytų pusmėnulio forma.
  6. 6. Patiekite blynelius su šalia esančiais mandarino skiltelėmis ir pabarstykite anakardžių riešutais.
  7. 7. Santrauka: Šis šokoladinių blynelių su vaisiais ir anakardžių riešutais receptas yra puikus pasirinkimas saldiems ir maistingiems pusryčiams. Lengvai paruošiami blyneliai sujungia šokolado, vaisių ir riešutų skonius, suteikdami ne tik malonumą gomuriui, bet ir naudingų maistinių medžiagų jūsų organizmui.
Kakaviniai blyneliai su kremu ir uogomis
(1)
Ryžių miltų blynai be glitimo
(1)