Purūs pusryčių blynai su šokoladiniu kremu ir vaisiais

2025-01-20 Autorius SkanusReceptai.lt

Purūs pusryčių blynai su šokoladiniu kremu ir vaisiais
Pusryčių blynai yra neatsiejama daugelio šeimų rytinės rutinos dalis. Šis receptas, derinantis vanilinį skyrelį ir šokoladinį kremą, suteikia ne tik saldumo, bet ir maistingumo jūsų dienos pradžiai. Blynai, patiekti su šviežiais vaisiais, tokiais kaip granatų sėklos, ir traškiomis migdolų drožlėmis, sukuria tobulą skonio harmoniją. Be to, šis patiekalas yra lengvai pritaikomas pagal turimus ingredientus ar asmeninius pageidavimus.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Vanilės skyrelį galite pakeisti natūraliu jogurtu, pridėdami šiek tiek vanilės ekstrakto ar cukraus.
  • Kvietinius miltus galima keisti speltos ar avižiniais miltais, siekiant sveikesnės alternatyvos.
  • Alyvuogių aliejų kepimui galite pakeisti kokosų aliejumi arba lydytu sviestu.
  • Šokoladinį kremą galima keisti riešutų sviestu ar mėgstama uogiene.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Jei naudojate natūralų skyrelį, įpilkite 2 arbatinius šaukštelius saldiklio, kad blynai būtų saldesni.
  • Tešlą maišykite tol, kol neliks gumulėlių, kad blynai būtų purūs ir vienodos tekstūros.
  • Kepant blynus, naudokite vidutinę ugnį, kad jie tolygiai iškeptų ir nesudegtų.

Kalorijos:

  • Bendras kalorijų kiekis: 376 kcal

Ingredientai

    • Kvietiniai miltai: 50 g
    • Kepimo milteliai: 0,5 a. š.
    • Kiaušinis: 1 vnt.
    • Vanililinis jogurtas: 150 g
    • Alyvuogių aliejus: kepimui
    Patiekimui: 
    • migdolų drožlės
    • granatų sėklos
    • šokoladinis kremas 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į dubenį persijokite kvietinius miltus ir sumaišykite juos su kepimo milteliais.
  2. 2. Atskirame inde lengvai išplakite kiaušinį ir sumaišykite su vaniliniu jogurtu. Jei naudojate natūralų jogurtą, įdėkite 2 arbatinius šaukštelius saldiklio.
  3. 3. Skystą mišinį supilkite į miltų mišinį ir maišykite, kol gausite vienalytę tešlą be gumulėlių.
  4. 4. Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu alyvuogių aliejaus ant vidutinės ugnies.
  5. 5. Šaukštu ar samteliu pilkite tešlą į keptuvę, formuodami nedidelius blynelius.
  6. 6. Kepkite blynus apie 1–1,5 minutės iš kiekvienos pusės, kol jie taps auksinės spalvos.
  7. 7. Iškeptus blynus patiekite su šokoladiniu kremu, pabarstykite migdolų drožlėmis ir granatų sėklomis.
  8. 8. Santrauka: Šis purių pusryčių blynų receptas yra puikus pasirinkimas saldiems ir maistingiems pusryčiams. Lengvai pritaikomas pagal turimus ingredientus, jis suteikia galimybę eksperimentuoti ir atrasti naujus skonius. Patiekti su šokoladiniu kremu, migdolų drožlėmis ir granatų sėklomis, šie blynai pradžiugins tiek vaikus, tiek suaugusiuosius.
Purūs pusryčių blynai su šokoladiniu kremu ir vaisiais
Ryžių miltų blynai be glitimo
(1)
Kakaviniai blyneliai su kremu ir uogomis
(1)