Keptas blynas orkaitėje – olandiškas "Dutch Baby"

2025-01-24 Autorius SkanusReceptai.lt

Keptas blynas orkaitėje – olandiškas "Dutch Baby"
Šiandien kviečiame jus atrasti ypatingą pusryčių patiekalą – orkaitėje keptą olandišką blyną, dar žinomą kaip "Dutch Baby". Šis įspūdingai išsipūtęs blynas ne tik džiugina akį savo išvaizda, bet ir stebina nuostabiu skoniu. Jo paruošimas itin paprastas, o rezultatas – minkštas vidus ir traškūs krašteliai. Tai puikus pasirinkimas tingiems savaitgalio rytams, kai norisi palepinti save ir artimuosius kažkuo ypatingu.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Kvietiniai miltai: Jei norite išvengti glitimo, kvietinius miltus galite pakeisti į migdolų arba ryžių miltus.
  • Pienas: Pieną galima pakeisti augaliniu pienu, pavyzdžiui, migdolų, avižų ar sojų pienu.
  • Eritritolis: Vietoj eritritolio galite naudoti kitus saldiklius, tokius kaip stevija ar ksilitolis, arba įprastą cukrų.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Naudokite orkaitėje tinkamą keptuvę arba kepimo indą, geriausia su nuimama rankena ir apie 22 cm skersmens.
  • Prieš pilant tešlą, įkaitinkite keptuvę orkaitėje su sviestu – tai padės blynui tolygiai iškilti ir suteiks traškią plutelę.
  • Eksperimentuokite su priedais: blyną galite patiekti su įvairiomis uogomis, vaisiais, jogurtu, medumi ar net sūriais ingredientais, tokiais kaip feta sūris ir svogūnų laiškai.

Kalorijos:

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 561 kcal
  • Vienoje porcijoje (jei padalinsite į 2 dalis): apie 280,5 kcal

Ingredientai

    •  Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Kvietiniai miltai: 50 g (5 šaukštai)
    • Pienas: 100 ml
    • Eritritolis: 20 g (2 šaukštai)
    • Sviestas: 10 g (1 šaukštelis)
    Priedai:
    • Baltyminis pudingas (pvz., GoActive kavos pudingas): 100 g
    • Mėlynės: 50 g

    Recepto paruošimas

  1. 1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros ir įdėkite į ją tuščią keptuvę, kad ji gerai įkaistų.
  2. 2. Kol orkaitė kaista, dubenyje sumaišykite kiaušinius, miltus, pieną ir eritritolį, kol gausite vientisą tešlą.
  3. 3. Kai orkaitė pasieks reikiamą temperatūrą, išimkite keptuvę, įdėkite sviestą ir leiskite jam ištirpti bei tolygiai pasiskirstyti po visą paviršių.
  4. 4. Supilkite paruoštą tešlą į karštą keptuvę su ištirpusiu sviestu.
  5. 5. Kepkite orkaitėje apie 20 minučių, kol blynas gražiai išsipūs ir taps auksinės spalvos.
  6. 6. Išimkite blyną iš orkaitės ir patiekite su baltyminiu pudingu bei mėlynėmis.
  7. 7. Santrauka: Orkaitėje keptas olandiškas blynas "Dutch Baby" – tai įspūdingas ir gardus patiekalas, puikiai tinkantis ypatingiems pusryčiams ar vėlyviems savaitgalio pietums. Jo paruošimas nereikalauja daug pastangų, o rezultatas džiugins tiek akis, tiek skonio receptorius. Eksperimentuokite su įvairiais priedais ir atraskite savo mėgstamiausią derinį!
Keptas blynas orkaitėje – olandiškas "Dutch Baby"
Keptas blynas orkaitėje – olandiškas "Dutch Baby"
Keptas blynas orkaitėje – olandiškas "Dutch Baby"
Kakaviniai blyneliai su kremu ir uogomis
(1)
Lietiniai blynai su virta mėsa ir svogūnais
(1)
Ryžių miltų blynai be glitimo
(1)