Jogurtiniai blynai su bananais ir žemės riešutų sviestu

2025-01-24 Autorius SkanusReceptai.lt

Jogurtiniai blynai su bananais ir žemės riešutų sviestu
Jogurtiniai blynai su bananais ir žemės riešutų sviestu – tai puikus pasirinkimas skaniems ir maistingiems pusryčiams ar desertui. Šie blynai yra minkšti, purūs ir primena sūrio pyrago skonį, o derinant su žemės riešutų sviestu ir serbentų uogiene, jie tampa tikru skanėstu. Be to, šis receptas nereikalauja kiaušinių baltymų plakimo, todėl paruošimas yra greitas ir paprastas.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Miltai (20 g): Galite naudoti kvietinius, speltos arba avižinius miltus.
  • Jogurtas (150 g): Tinka bet kokio skonio jogurtas, tačiau natūralus arba graikiškas jogurtas suteiks blynams ypatingo minkštumo.
  • Bananas (60 g): Jei neturite banano, galite naudoti obuolių tyrę ar kitą vaisių tyrę.
  • Žemės riešutų sviestas (10 g): Galima pakeisti migdolų, anakardžių ar kitu riešutų sviestu.
  • Uogienė (20 g): Naudokite mėgstamą uogienę ar džemą; puikiai tiks miško uogų, braškių ar aviečių.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Jei tešla atrodo per tiršta, įpilkite šiek tiek pieno arba vandens, kad pasiektumėte norimą konsistenciją.
  • Kepkite blynus ant vidutinės ugnies, kad jie tolygiai iškeptų ir nesudegtų.
  • Norėdami dar purių blynų, galite į tešlą įmaišyti šiek tiek sodos kartu su kepimo milteliais.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 501 kcal
  • Vienoje porcijoje (be priedų): apie 208 kcal
  • Vienoje porcijoje (su priedais): apie 250 kcal 

Ingredientai

    • Kiaušiniai: 2 vienetai
    • Miltai: 20 g
    • Bananas: 60 g
    • Jogurtas: 150 g (norimo skonio arba natūralus)
    • Cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • Kepimo milteliai: 0,33 arbatinio šaukštelio
    • Žemės riešutų sviestas: 10 g
    • Uogienė: 20 g 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Dubenyje išplakite kiaušinius, kol jie taps vientisi.
  2. 2. Banano puselę sutrinkite šakute iki tyrės konsistencijos.
  3. 3. Į kiaušinių plakinį įmaišykite banano tyrę, jogurtą, miltus, cinamoną ir kepimo miltelius. Gerai išmaišykite, kad tešla būtų vienalytė. Jei tešla per tiršta, įpilkite šiek tiek pieno arba vandens.
  4. 4. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Jei reikia, lengvai patepkite ją aliejumi.
  5. 5. Supilkite tešlą į keptuvę, suformuodami blyną. Kepkite, kol paviršiuje pasirodys burbuliukai, tada atsargiai apverskite ir kepkite dar 3–5 minutes, kol abi pusės taps auksinės spalvos.
  6. 6. Iškeptą blyną perkelkite į lėkštę. Ant viršaus užtepkite žemės riešutų sviestą ir uogienę.
  7. 7. Patiekite šiltą ir mėgaukitės!
  8. 8. Santrauka: Jogurtiniai blynai su bananais ir žemės riešutų sviestu – tai gardus ir maistingas patiekalas, puikiai tinkantis pusryčiams ar desertui. Šis receptas yra lengvai pritaikomas pagal turimus ingredientus ir asmeninius skonius, todėl galite eksperimentuoti su įvairiomis priedų ir ingredientų alternatyvomis. Nepamirškite, kad blynų tešla turi būti tinkamos konsistencijos, o kepimo metu svarbu stebėti temperatūrą, kad blynai iškeptų tolygiai ir nesudegtų. Skanaus!
Jogurtiniai blynai su bananais ir žemės riešutų sviestu
Jogurtiniai blynai su bananais ir žemės riešutų sviestu
Kakaviniai blyneliai su kremu ir uogomis
(1)
Lietiniai blynai su virta mėsa ir svogūnais
(1)