Bananiniai avižinių miltų blyneliai su kakava ir vaisiais

2025-01-18 Autorius SkanusReceptai.lt

Bananiniai avižinių miltų blyneliai su kakava ir vaisiais
Ieškote sveikų ir skanių pusryčių idėjų? Šie bananiniai avižinių miltų blyneliai su kakava ir vaisiais yra puikus pasirinkimas. Be pridėtinio cukraus, jie natūraliai saldūs dėl prinokusių bananų, o kakava suteikia malonų šokoladinį skonį. Patiekalas papildytas šviežiomis braškėmis ir mėlynėmis, kurios ne tik praturtina skonį, bet ir suteikia organizmui reikalingų vitaminų.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Avižiniai miltai: galite naudoti viso grūdo kvietinius miltus arba migdolų miltus.
  • Kakava: jei norite švelnesnio skonio, galite sumažinti kakavos kiekį arba jos visai nenaudoti.
  • Aliejus: vietoj aliejaus galite naudoti lydytą sviestą arba kokosų aliejų.
  • Vaisiai: braškes ir mėlynes galite pakeisti kitais mėgstamais vaisiais ar uogomis, pavyzdžiui, avietėmis, gervuogėmis ar persikais.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Tešlos konsistencija: jei tešla per tiršta, įpilkite šlakelį pieno ar vandens, kad ji būtų grietinės tirštumo.
  • Kepimas: naudokite nelimpančią keptuvę arba įkaitinkite šiek tiek aliejaus, kad blyneliai nepriliptų.
  • Patiekimas: blyneliai puikiai dera su natūraliu jogurtu, medumi ar riešutų sviestu.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 546 kcal

Ingredientai

    • Bananas: 1 vnt.
    • Avižiniai miltai: 3 šaukštai
    • Kakava: 0,5 valgomojo šaukšto
    • Kepimo milteliai: žiupsnelis
    • Kiaušinis: 1 vnt.
    • Aliejus: 1 arbatinis šaukštelis
    • Vanilinis cukrus: 75 g
    • Braškių: pagal skonį
    • Mėlynių: pagal skonį
    • Graikinių riešutų: 10 g 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Nulupkite bananą ir sutrinkite jį šakute iki vientisos masės, tada perkelkite į dubenį.
  2. 2. Į dubenį suberkite avižinius miltus, kakavą ir žiupsnelį kepimo miltelių.
  3. 3. Įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite, kol gausite vienalytę tešlą.
  4. 4. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir įpilkite arbatinį šaukštelį aliejaus.
  5. 5. Šaukštu dėkite tešlą į keptuvę, formuodami nedidelius blynelius.
  6. 6. Kepkite blynelius apie 1 minutę iš kiekvienos pusės, kol jie taps auksinės spalvos.
  7. 7. Paruoštus blynelius patiekite su šviežiomis braškėmis ir mėlynėmis, pabarstykite smulkintais graikiniais riešutais.
  8. 8. Santrauka: Šie bananiniai avižinių miltų blyneliai su kakava yra ne tik skanūs, bet ir sveiki pusryčiai. Jie lengvai paruošiami, o ingredientus galite keisti pagal savo skonį ar turimus produktus. Patiekalas be pridėtinio cukraus, natūraliai saldus dėl bananų, praturtintas šviežiomis uogomis ir riešutais, suteiks energijos visai dienai.
Ryžių miltų blynai be glitimo
(1)
Kakaviniai blyneliai su kremu ir uogomis
(1)