Kakaviniai blyneliai su kremu ir uogomis

2025-01-19 Autorius SkanusReceptai.lt

Kakaviniai blyneliai su kremu ir uogomis
Kakaviniai blyneliai su kremu ir uogomis – puikus pasirinkimas saldiems savaitgalio pusryčiams ar desertui. Šis patiekalas ne tik džiugina akį savo estetiška išvaizda, bet ir lepina skonio receptorius švelniu kakavos skoniu, derančiu su gaiviu kremu ir šviežiomis uogomis. Be to, blyneliai yra maistingi ir suteikia energijos dienos pradžiai.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Kvietinius arba speltų miltus galima pakeisti avižiniais ar migdolų miltais, siekiant suteikti blyneliams kitokį skonį ir padidinti maistinę vertę.
  • Vanilės skonio skystuosius miltus galima pakeisti graikišku jogurtu ar plakta grietinėle, priklausomai nuo pageidaujamo skonio ir tekstūros.
  • Šokoladinį sviesto kremą galima keisti riešutų sviestu ar medumi, suteikiant patiekalui naujų skonio niuansų.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų, kad blyneliai būtų purūs ir lengvi.
  • Kepant blynelius, naudokite nelimpančią keptuvę ir minimalų aliejaus kiekį, kad išvengtumėte perteklinių riebalų.
  • Patiekite blynelius su šviežiomis sezoninėmis uogomis arba vaisiais, kad suteiktumėte papildomo gaivumo ir spalvų.

Kalorijos:

  • Bendras kalorijų kiekis: 510 kcal

Ingredientai

    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Bananas: 0,5 vnt.
    • Kakava: 1 arbatinis šaukštelis
    • Kvietiniai arba speltų miltai: 2 šaukštai
    • Alyvuogių aliejus: 2 g
    • Vanilės skonio skystieji miltai: 75 g
    • Šokoladinis sviesto kremas: 1 arbatinis šaukštelis
    • Mėlynės ir avietės: sauja 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių.
  2. 2. Banano puselę sutrinkite šakute ir sumaišykite su kiaušinių tryniais, miltais bei kakava, kol gausite vienalytę masę.
  3. 3. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į paruoštą tešlą, stengdamiesi išlaikyti oro burbuliukus, kad blyneliai būtų purūs.
  4. 4. Įkaitinkite nedidelę keptuvę su trupučiu alyvuogių aliejaus ant vidutinės ugnies.
  5. 5. Supilkite tešlą į keptuvę, tolygiai paskirstykite ir uždenkite dangčiu. Kepkite apie 5–7 minutes, kol blynelio apačia taps tvirta ir lengvai atšoks nuo keptuvės.
  6. 6. Atsargiai apverskite blyną ir kepkite dar apie 1 minutę, kol kita pusė taps auksinės spalvos.
  7. 7. Iškeptą blyną perkelkite į lėkštę, aptepkite pasirinktu kremu, perlenkite per pusę.
  8. 8. Ant viršaus uždėkite šokoladinio sviesto kremo ir pabarstykite šviežiomis mėlynėmis bei avietėmis.
  9. 9. Santrauka: Kakaviniai blyneliai su kremu ir uogomis – tai gardus ir maistingas patiekalas, puikiai tinkantis saldiems pusryčiams ar desertui. Šis receptas leidžia eksperimentuoti su ingredientais, pritaikant juos pagal savo skonį ir mitybos poreikius. Patiekdami su šviežiomis uogomis, suteiksite patiekalui papildomo gaivumo ir vitaminų. Nepamirškite, kad subalansuota mityba ir saikas yra raktas į sveiką gyvenimo būdą.
Ryžių miltų blynai be glitimo
(1)