Lietiniai blynai su virta mėsa ir svogūnais

2025-02-03 Autorius SkanusReceptai.lt

Lietiniai blynai su virta mėsa ir svogūnais
Lietiniai blynai su virta mėsa ir svogūnais – tai sotus ir skanus patiekalas, kurį galite paruošti tiek pietums, tiek vakarienei. Šie blynai itin mėgstami dėl savo švelnios tekstūros ir aromatingo, sultingo įdaro. Tai puikus pasirinkimas ne tik kasdieniam stalui, bet ir ypatingoms progoms, kai norisi nustebinti šeimą ar svečius.

Šis receptas išsiskiria savo paprastumu – blynų tešla lengvai pagaminama iš vos kelių ingredientų, o mėsos įdaras suteikia patiekalui ypatingo skonio. Be to, lietinius galima iš anksto paruošti ir pašildyti prieš patiekiant, todėl tai patogus variantas užimtiems žmonėms.

Galimos ingredientų alternatyvos

Jeigu neturite nugarinės, galite naudoti kitą mėsą:

  • Kiaulieną – sprandinę arba mentę, kurios yra sultingesnės;
  • Vištieną – krūtinėlę ar šlauneles, jei norite lengvesnės alternatyvos;
  • Jautieną – jei mėgstate stipresnį mėsos skonį;
  • Kalakutieną – puikus liesesnis pasirinkimas.

Be to, vietoj sviesto kepimui galite naudoti alyvuogių arba kokosų aliejų. Norint įdarą padaryti dar aromatingesnį, galima pridėti prieskoninių žolelių, tokių kaip raudonėlis, čiobreliai ar petražolės.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Norint itin plonų ir minkštų lietinių, tešlą rekomenduojama palikti bent 20 minučių pastovėti.
  • Keptuvę įkaitinkite vidutiniškai – per stipri ugnis gali sudeginti blynus, o per silpna neleis jiems tolygiai iškepti.
  • Kad įdaras būtų sultingesnis, į jį galite įmaišyti šiek tiek grietinėlės arba grietinės.
  • Jei planuojate blynus ruošti iš anksto, juos galima šaldyti ir pašildyti keptuvėje arba orkaitėje.

Kalorijos

Iš viso šis patiekalas turi apie 1800 kalorijų, o vienoje porcijoje – 300–450 kalorijų, priklausomai nuo patiekimo būdo ir ingredientų kiekio. 

Ingredientai

    Lietinių blynų tešla:
    • Kiaušiniai: 3 vnt.
    • Pienas: 400 ml
    • Vanduo: 100 ml
    • Miltai: 200 g
    • Druska: 1/2 a. š.
    • Cukrus: 1 a. š. (nebūtina, bet suteikia švelnumo)
    • Sviestas (ištirpintas): 30 g
    • Aliejus kepimui: 1 a. š.
    Įdaras:
    • Kiaulienos nugarinė (arba alternatyva): 400 g
    • Svogūnai: 2 vnt.
    • Česnakas: 2 skiltelės
    • Sviestas: 1 v. š.
    • Druska: pagal skonį
    • Juodieji pipirai: pagal skonį
    • Laurų lapai: 2 vnt.
    • Mėsos sultinys: 100 ml

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruoškite mėsą: Kiaulieną nuplaukite ir sudėkite į puodą su vandeniu.
  2. 2. Įdėkite lauro lapus, druską, pipirus ir česnako skilteles.
  3. 3. Virkite ant vidutinės ugnies apie 1,5–2 valandas, kol mėsa taps minkšta.
  4. 4. Išvirtą mėsą išimkite iš sultinio ir palikite atvėsti.
  5. 5. Pasiruoškite įdarą: Svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
  6. 6. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite svogūnus, kol jie taps auksinės spalvos.
  7. 7. Mėsą susmulkinkite – galite ją sutrinti blenderiu arba smulkiai sukapoti peiliu.
  8. 8. Sudėkite mėsą į keptuvę su svogūnais, įpilkite šiek tiek sultinio ir gerai išmaišykite.
  9. 9. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
  10. 10. Paruoškite tešlą: Į dubenį įmuškite kiaušinius, įpilkite pieno ir vandens, suberkite druską ir cukrų.
  11. 11. Po truputį maišydami berkite miltus, kad neliktų gumulėlių.
  12. 12. Supilkite ištirpintą sviestą ir viską išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
  13. 13. Palikite tešlą pastovėti apie 20 minučių.
  14. 14. Kepkite blynus: Keptuvę gerai įkaitinkite ir patepkite aliejumi.
  15. 15. Samčiu pilkite tešlą ir tolygiai paskleiskite per visą keptuvės paviršių.
  16. 16. Kepkite apie 1–2 minutes iš vienos pusės, tada apverskite ir dar 30 sekundžių iš kitos pusės.
  17. 17. Iškeptus blynus dėkite į lėkštę ir laikykite šiltai.
  18. 18. Suvyniokite blynus: Ant kiekvieno blyno dėkite po šaukštą įdaro ir susukite juos kaip suktinukus arba sulankstykite kaip vokelius.
  19. 19. Norint blynus paskrudinti, juos galima lengvai apkepinti svieste keptuvėje.
  20. 20. Patiekite ir mėgaukitės: Karštus lietinius patiekite su grietine, jogurtu arba mėgstamu padažu.
  21. 21. Galite pabarstyti šviežiomis petražolėmis ar krapais.
  22. 22. Santrauka: Lietiniai blynai su virta mėsa ir svogūnais – tai puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško sotaus ir gardaus patiekalo. Mėsos įdaras suteikia blynams išskirtinį skonį, o ploni ir minkšti lietiniai tampa puikia šio patiekalo baze. Šį receptą lengva pritaikyti pagal turimus ingredientus, todėl jį galima gaminti iš kiaulienos, vištienos, jautienos ar net kalakutienos. Be to, paruoštus blynus galima užšaldyti, todėl jie puikiai tiks greitiems pietums ar vakarienei bet kuriuo metu. Išbandykite šį receptą ir mėgaukitės autentiškais, gardžiais lietiniais!
Lietiniai blynai su virta mėsa ir svogūnais
Lietiniai blynai su virta mėsa ir svogūnais
Lietiniai blynai su virta mėsa ir svogūnais
Lietiniai blynai su virta mėsa ir svogūnais
Ryžių miltų blynai be glitimo
(1)
Kakaviniai blyneliai su kremu ir uogomis
(1)