Meksikietiški vištienos Taco su gvakamolė ir salsa

2025-01-26 Autorius SkanusReceptai.lt

Meksikietiški vištienos Taco su gvakamolė ir salsa
Meksikietiški vištienos taco su gvakamolė ir salsa – tai tikras skonių ir spalvų šventė, kurią galėsite paruošti vos per pusvalandį. Šis patiekalas puikiai tiks vakarienei, draugų susitikimui ar teminiam Meksikos vakarui. Gvakamolė su avokadais suteikia gaivumo, salsa prideda aštrumo, o vištiena ir daržovės – sotumo ir skonio įvairoves. 

Galimos ingredientų alternatyvos

Jei norite improvizuoti arba neturite visų ingredientų:

  • Avokadų gvakamolė galite pakeisti avokado ir graikiško jogurto deriniu.
  • Vištienos krūtinėlę keiskite kalakutiena ar net tofu, jei siekiate vegetariško varianto.
  • Laimo sultis galima pakeisti citrinos sultimis.
  • Kalendrą (vietoj petražolių) naudokite, jei mėgstate tradicinius Meksikos skonius.
  • Tortilijas keiskite pilno grūdo ar glitimo neturinčiomis alternatyvomis.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Visus ingredientus rekomenduojama paruošti iš anksto, kad gaminimas būtų sklandus.
  • Jei turite laiko, gvakamolę ir salsą galite pasigaminti iš vakaro – taip skoniai geriau susimaišys.
  • Nepamirškite įkaitinti keptuvės ir naudoti vidutinės kaitros, kad vištiena išliktų sultinga.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 2000 kcal 
  • Vienam taco: apie 200 kcal 

Ingredientai

    Gvakamolė:
    • Avokadas: 125 g (be kauliuko ir žievelės)
    • Laimo sultys: 1 vidutinio dydžio vaisiaus
    • Petražolės: 3 g
    • Druska ir pipirai: pagal skonį
    Pomidorų salsa:
    • Pomidorai: 200 g (labai gerai sunokę)
    • Raudonoji paprika: 100 g (be sėklų)
    • Baltasis svogūnas: 100 g
    • Laimo sultys: 1 vaisiaus
    • Petražolės: 10 g (arba kalendra, jei norisi tradicinio skonio)
    • Druska: pagal skonį
    • Maltas džiovintas čili (arba šviežias): pagal skonį
    Tacos:
    • Tortilijos (pilno grūdo, vidutinio dydžio): 10 vnt.
    • Vištienos krūtinėlė: 600 g
    • Konservuoti kukurūzai: 200 g
    • Geltonoji paprika: 150 g
    • Raudonoji paprika: 150 g
    • Raudonasis svogūnas: 150 g
    • Česnakas: 3 skiltelės
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Ciberžolė: 1 žiupsnelis
    • Raudonėlis: 1 žiupsnelis
    Papuošimui:
    • Svogūnų laiškai: pagal skonį
    • Džiovintas čili: pagal skonį
    • Grietinė: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Gvakamolės paruošimas: Avokadą nulupkite, išimkite kauliuką ir sumaišykite su laimo sultimis. Smulkiai supjaustykite petražoles, suberkite į avokadų masę, pagardinkite druska ir pipirais. Trinkite, kol masė taps vientisa.
  2. 2. Salsos paruošimas: Pomidorus, papriką ir svogūną supjaustykite kuo smulkiau. Sumaišykite su laimo sultimis, smulkintomis petražolėmis, druska ir malta čili. Viską gerai išmaišykite ir palikite šaldytuve mažiausiai 30 min., kad skoniai susijungtų.
  3. 3. Taco paruošimas: Tortilijas sulenkite ir padėkite ant orkaitės grotelių, kad suformuotumėte taco formą. Kepkite 160 °C temperatūroje su vėjelio funkcija apie 12 min.
  4. 4. Vištienos ir daržovių paruošimas: Vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, sudėkite vištieną, pagardinkite druska, pipirais, ciberžole ir raudonėliu. Kepkite ant vidutinės kaitros, kol vištiena iškeps (apie 8 min.). Tuomet sudėkite supjaustytas paprikas, svogūnus, kukurūzus ir smulkintą česnaką. Kepkite dar apie 5 min., nuolat maišydami.
  5. 5. Tiekimas: Į taco paplotėlius dėkite smulkintų salotų lapelių, vištieną su daržovėmis, salsos ir gvakamolės.
  6. 6. Ant viršaus užpilkite grietinės, apibarstykite svogūnų laiškais ir džiovintu čili.
  7. 7. Santrauka: Meksikietiški vištienos taco – tai universalus ir skanus patiekalas, kurį galima lengvai pritaikyti pagal asmeninius pomėgius ir ingredientų turimus. Išbandykite šį receptą, kad atrastumėte Meksikos virtuvės magiją savo namuose!
Azijietiški kreminiai ryžiai su vištiena ir daržovėmis
(1)
Mėsainių salotos su nachos – lengvesnė alternatyva mėsainiui
(1)
Kreminis pomidorų rizotas su vištiena ir šparagais
(1)