Azijietiški kreminiai ryžiai su vištiena ir daržovėmis

2025-01-17 Autorius SkanusReceptai.lt

Azijietiški kreminiai ryžiai su vištiena ir daržovėmis
Ieškote greito ir skanaus patiekalo pietums ar vakarienei? Azijietiški kreminiai ryžiai su vištiena ir daržovėmis – puikus pasirinkimas! Šis patiekalas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir suteikia galimybę improvizuoti su turimais ingredientais. Be to, jis puikiai tinka pietų dėžutei neštis į darbą ar mokyklą.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Vištienos krūtinėlę galite pakeisti kalakutiena, krevetėmis ar tofu, jei norite vegetariško varianto.
  • Cukinijas galite keisti brokoliais, žirneliais ar morkomis.
  • Pievagrybius galima pakeisti šitake grybais ar kitais mėgstamais grybais.
  • Kokosų pieną galite keisti grietinėle ar augaliniu pienu, tačiau tai pakeis patiekalo skonį.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Naudokite praėjusios dienos virtus ryžius – jie bus birūs ir geriau įsisavins padažą.
  • Jei mėgstate aštresnį skonį, pridėkite šiek tiek aitriosios paprikos ar čili padažo.
  • Norėdami daugiau skonio, galite pridėti šaukštą austrių padažo ar sojos padažo.

Kalorijos:

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 616 kcal

Ingredientai

    • Svogūnas: ½ nedidelio
    • Česnakas: 1 skiltelė
    • Raudonoji paprika: ½ vieneto
    • Cukinija: 100 g
    • Pievagrybiai: 5 vienetai
    • Vištienos krūtinėlė: 100 g
    • Ryžiai (pvz., basmati): 50 g
    • Aliejus: 1 valgomasis šaukštas
    • Lengvas kokosų pienas: 100 ml
    • Laiškiniai česnakai: sauja
    • Žemės riešutai: 5 g
    • Laimas: pagal skonį
    • Kario milteliai, druska, pipirai, saldžioji paprika: pagal skonį 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Svogūną ir česnaką nulupkite bei smulkiai supjaustykite.
  2. 2. Papriką supjaustykite kubeliais, cukiniją – ketvirčiais, o pievagrybius – griežinėliais.
  3. 3. Vištienos krūtinėlę supjaustykite kubeliais ir pagardinkite druska, pipirais bei saldžiąja paprika.
  4. 4. Ryžius išvirkite pagal pakuotės nurodymus ir atvėsinkite.
  5. 5. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite vištieną ir kepkite, kol ji taps auksinės spalvos. Išimkite ir atidėkite į šalį.
  6. 6. Į tą pačią keptuvę įdėkite pievagrybius ir kepkite, kol jie suminkštės.
  7. 7. Pridėkite papriką ir cukiniją, uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 5 minutes.
  8. 8. Supilkite kokosų pieną, pagardinkite kario milteliais, druska ir pipirais. Gerai išmaišykite ir virkite dar 2–3 minutes.
  9. 9. Į keptuvę sudėkite virtus ryžius ir vištieną, viską išmaišykite ir kepkite dar 3 minutes, retkarčiais pamaišydami.
  10. 10. Patiekdami apšlakstykite laimo sultimis, pabarstykite smulkintais laiškiniais česnakais ir kapotais žemės riešutais.
  11. 11. Santrauka: Azijietiški kreminiai ryžiai su vištiena ir daržovėmis – tai gardus ir maistingas patiekalas, kurį lengva pritaikyti pagal turimus ingredientus. Jis puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei, o taip pat ir pietų dėžutei. Nepamirškite eksperimentuoti su prieskoniais ir ingredientais, kad atrastumėte savo mėgstamiausią derinį!
Meksikietiški vištienos Taco su gvakamolė ir salsa
(1)
Mėsainių salotos su nachos – lengvesnė alternatyva mėsainiui
(1)
Kreminis pomidorų rizotas su vištiena ir šparagais
(1)