Tortilijos (sėklų) suktinukai su varške ir uogomis, karšto oro gruzdintuvėje

2025-02-05 Autorius SkanusReceptai.lt

Tortilijos (sėklų) suktinukai su varške ir uogomis, karšto oro gruzdintuvėje
Jeigu ieškote greito, lengvo ir skanaus deserto, kuris taip pat gali būti ir gana sveikas, šis receptas jums tikrai patiks! Tortilijos su varške ir uogomis yra puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek lengvam desertui prie kavos ar arbatos. Traukia ne tik skonis, bet ir tai, jog šis skanėstas kepamas karšto oro gruzdintuvėje, o tai reiškia - mažiau riebalų ir greitesnis gaminimas! Jei neturite gruzdintuvės, galite naudoti orkaitę.

Be to, šis desertas yra itin lankstus - galite keisti ingredientus pagal turimus produktus ar savo skonio pageidavimus.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Tortilijos: Galite naudoti paprastas kvietines tortilijas, pilno grūdo arba net sėklų turinčias tortilijas, kurios suteikia daugiau tekstūros.
  • Varškė: Jei neturite varškės, galite pakeisti rikota, mascarpone arba kreminiu sūris.
  • Uogos: Puikiai tiks šilauogės, braškės, avietės ar net džiovintos uogos, tokios kaip spanguolės ar razinos.
  • Cukrus: Vietoj baltojo cukraus galima naudoti medų, klevų sirupą arba kokosų cukrų.
  • Miltai/manai: Jei varškė labai skysta, vietoj manų galite naudoti avižų dribsnius arba migdolų miltus.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Kad suktinukai geriau laikytų formą, galite juos susmeigti mediniais dantų krapštukais.
  • Jei norite traškesnių suktinukų, galite juos apvolioti trupiniuose prieš kepdami.
  • Jei naudojate orkaitę, kepkite 180°C temperatūroje apie 15-20 min., kol paviršius gražiai apskrus.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: ~600 kcal (priklausomai nuo naudojamų ingredientų). 
  • Vienoje porcijoje (~1 suktinukas): ~200 kcal. 

Ingredientai

    • Tortilijos: 3 vnt.
    • Varškė: 180 g
    • Kiaušinis: 1 vnt. (atskirtas baltymas ir trynys)
    • Cukrus: 1 valgomasis šaukštas
    • Miltai arba manų kruopos: 1 valgomasis šaukštas (jei reikia)
    • Uogos (šilauogės, braškės ar kt.): pagal skonį
    • Pienas: 0,5 valgomojo šaukšto (tryniui sumaišyti)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Varškę sumaišyti su kiaušinio baltymu ir cukrumi. Jei varškė labai skysta, įberti šaukštą miltų arba manų kruopų.
  2. 2. Ant tortilijų užtepti varškės masę ir tolygiai paskirstyti.
  3. 3. Ant viršaus dėti pasirinktas uogas.
  4. 4. Tortilijas atsargiai suvynioti į suktinukus.
  5. 5. Kiaušinio trynį sumaišyti su pienu ir šiuo mišiniu aptepti suktinukų viršų.
  6. 6. Suktinukus dėti į karšto oro gruzdintuvę ir kepti 160°C temperatūroje apie 15 minučių.
  7. 7. Stebėti kepimo procesą, nes kepimo laikas gali priklausyti nuo gruzdintuvės modelio.
  8. 8. Iškeptus suktinukus galima pabarstyti cukraus pudra ar apšlakstyti medumi.
  9. 9. Santrauka: Šie tortilijų suktinukai su varške ir uogomis yra puikus pasirinkimas lengvam ir greitam desertui. Jie ne tik skanūs, bet ir gana sveiki – kepami be papildomo aliejaus, o varškė suteikia baltymų. Pritaikykite ingredientus pagal savo skonį ir mėgaukitės šiuo paprastu, bet nepaprastai gardžiu desertu!
Tortilijos (sėklų) suktinukai su varške ir uogomis, karšto oro gruzdintuvėje
Tortilijos (sėklų) suktinukai su varške ir uogomis, karšto oro gruzdintuvėje
Kakaviniai blyneliai su kremu ir uogomis
(1)
Baisiai skanūs moliūgų keksiukai
(1)
Pertepti vafliai su uogiene ir kremu
(1)