Jeigu ieškote greito, lengvo ir skanaus deserto, kuris taip pat gali būti ir gana sveikas, šis receptas jums tikrai patiks! Tortilijos su varške ir uogomis yra puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek lengvam desertui prie kavos ar arbatos. Traukia ne tik skonis, bet ir tai, jog šis skanėstas kepamas karšto oro gruzdintuvėje, o tai reiškia - mažiau riebalų ir greitesnis gaminimas! Jei neturite gruzdintuvės, galite naudoti orkaitę.
Be to, šis desertas yra itin lankstus - galite keisti ingredientus pagal turimus produktus ar savo skonio pageidavimus.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Tortilijos: Galite naudoti paprastas kvietines tortilijas, pilno grūdo arba net sėklų turinčias tortilijas, kurios suteikia daugiau tekstūros.
- Varškė: Jei neturite varškės, galite pakeisti rikota, mascarpone arba kreminiu sūris.
- Uogos: Puikiai tiks šilauogės, braškės, avietės ar net džiovintos uogos, tokios kaip spanguolės ar razinos.
- Cukrus: Vietoj baltojo cukraus galima naudoti medų, klevų sirupą arba kokosų cukrų.
- Miltai/manai: Jei varškė labai skysta, vietoj manų galite naudoti avižų dribsnius arba migdolų miltus.
Patiekalo gaminimo patarimai
- Kad suktinukai geriau laikytų formą, galite juos susmeigti mediniais dantų krapštukais.
- Jei norite traškesnių suktinukų, galite juos apvolioti trupiniuose prieš kepdami.
- Jei naudojate orkaitę, kepkite 180°C temperatūroje apie 15-20 min., kol paviršius gražiai apskrus.
Kalorijos
- Bendras kalorijų kiekis: ~600 kcal (priklausomai nuo naudojamų ingredientų).
- Vienoje porcijoje (~1 suktinukas): ~200 kcal.