Saldus omletas su braškėmis – sveiki ir gardūs pusryčiai

2025-01-20 Autorius SkanusReceptai.lt

Saldus omletas su braškėmis – sveiki ir gardūs pusryčiai
Saldus omletas su braškėmis – puikus pasirinkimas norintiems pradėti dieną saldžiai ir sočiai. Šis patiekalas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir suteikia galimybę mėgautis šviežių braškių skoniu. Be to, omletas yra universalių pusryčių patiekalų sąraše, todėl galite eksperimentuoti su įvairiais ingredientais pagal savo skonį.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Avižinius miltus galite pakeisti kvietiniais arba migdolų miltais.
  • 2% pieną galima keisti migdolų, avižų ar kitu augaliniu gėrimu.
  • Eritritolį galite pakeisti medumi, klevų sirupu ar kitu mėgstamu saldikliu.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Norėdami omletą padaryti dar puresnį, atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių ir baltymus išplakite iki standžių putų, tada atsargiai įmaišykite į tešlą.
  • Kepant omletą, naudokite nelimpančią keptuvę ir kepkite ant vidutinės ugnies, kad išvengtumėte pridegimo.

Kalorijos:

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 417 kcal.

Ingredientai

    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Avižiniai miltai: 3 šaukštai
    • 2% pienas arba sojų gėrimas: 3 šaukštai
    • Eritritolis ar kitas saldiklis: 1 arbatinis šaukštelis
    • Aliejus: 2 g
    • Vaniliniai jogurtas: 75 g
    • Braškių: 1 sauja
    • Pasirinktinai šokolado kubelis arba šaukštelis šokoladinio kremo 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kiaušiniai, pienas, jogurtas, miltai, saldiklis ir aliejus sumaišomi iki vientisos masės.
  2. 2. Keptuvė gerai įkaitinama, tuomet supilama tešla, uždengiama dangčiu ir kepama ant silpnos ugnies 5-7 minutes.
  3. 3. Paruoštas omletas aptepamas vaniliniu jogurtu, ant viršaus dedami braškių ketvirčiai.
  4. 4. Pasirinktinai apibarstoma tarkuotu šokoladu arba šokoladiniu kremu.
  5. 5. Santrauka: Saldus omletas su braškėmis – tai lengvai paruošiamas ir gardus pusryčių patiekalas, suteikiantis energijos dienos pradžiai. Pritaikydami ingredientus pagal savo skonį, galite sukurti įvairias šio omleto versijas ir mėgautis skirtingais skoniais.